Ati cumparat o lustra sau o suspensie si nu stiti cum sa o amplasati corect?

Am pregatit pentru dumneavoastra 6 sfaturi care va vor ajuta sa decideti locul si inaltimea corecta la care ar trebui sa montati noua lampa.

Lampile suspendate se gasesc practic in fiecare casa. Sunt o sursa excelenta de lumina acolo unde este nevoie de fapt.

Achizitionarea produsului potrivit si montarea corespunzatoare a acestuia poate fi destul de complicata asa ca am decis sa cream acest scurt dar specific ghid.

     1. Suspensie deasupra insulei de bucatarie

Corpul suspensiei ar trebui sa fie montat la 80-100 cm deasupra blatului insulei. Recomandam o distanta de cel putin 40 de cm intre corpurile de iluminat.

Puteti monta corpurile de iluminat deasupra mesei din sufragerie intr-un mod similar.

     2. Suspensii sau lustre longitudinale

Va recomandam ca, atunci cand cumparati corpul de iluminat pentru masa din bucatarie sau living acesta sa nu masoare mai mult de 2/3

din lungimea mesei sau insulei.Pentru a lumina mese sau blaturi foarte lungi ar trebui sa luati in considerare montarea a 2 sau mai multe corpuri de iluminat.

     3. Lustra de deasupra mesei

Va recomandam sa montati lustra la 80-100 cm deasupra blatului mesei.

Latimea lampii ar trebui sa fie cu cel putin 20 de cm mai ingusta decat latimea mesei.

     4. Lustra deasupra mesei rotunde

Lustra sau suspensia ar trebui montata la 80 -100 cm deasupra blatului.

Pentru mesele rotunde va recomandam sa alegeti o lampa construita pe baza unui cerc iar diametrul lampii sa fie nu mai putin de 1/2 si nu mai mult de 3/4 din diametrul blatului.

     5. Iluminatul in lobby si hol

Corpurile de iluminat suspendate din lobby sau hol ar trebui montate la o distanta de minim 200 cm de sol iar punctul cel mai apropiat de perete ar trebui sa fie la cel putin 120 cm.

pentru a nu interfera cu deschiderea usii.

     6. Casa scarii si tavane mai inalte de 3 m

Pentru interioare inalte recomandam corpuri de iluminat mari si impozante care vor oferi suficienta lumina si nu se vor ”pierde” in dimensiunile camerei.